zondag 31 januari 2010

douchen als hoogtepunt


Gisteren was een rustige dag. Michel was vaak moe. We gingen al om 21.00 uur naar bed.

Tot 1.00 uur ging het goed maar toen werd hij wakker van een wilde droom. Deze zijn zo echt dat hij niet meer goed weet wat echt is en wat gedroomd. Hij raakt er door in paniek en durft niet goed meer te slapen. Om 4 uur ging hij beneden liggen om een beetje tv te kijken en te lezen. Van 6 tot 8 is hij toch weer goed in slaap gevallen.

Vanmorgen voelde Mies zich weer iets beter. Helemaal nadat hij uitgebreid had zitten douchen. Dat is toch wel een belangrijk hoogtepunt van de dag!

Het eten vandaag gaat beter. Hij eet allemaal kleine hapjes: vla met peer, ontbijtkoek, een cracker met ragout en een koekje.

De thuiszorg heeft zijn stomazakje van zijn buikpunctie weggehaald dus nu heeft hij alleen zijn nierdrain nog. Wie weet mag die er morgen uit als we voor controle naar het ziekenhuis gaan.

De fietsvrienden kwamen even een bak koffie halen.

Straks gaan we een klein stukje in de tuin lopen. het is prachtig weer en het is wel lekker om even een frisse neus te halen.

6 opmerkingen:

  1. Michel,
    geen wilde dromen, makker! Eerst aansterken. Heb mijn briefje gelukkig voor Jan met de korte achternaam naar het ziekenhuis gestuurd want je bent LEKKER THUIS! Je houdt 'em tegoed.
    Jullie sterkte; ook in Woensdrecht en omstreken wordt druk aan jullie gedacht.
    John Bijnagte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Mies,
    Zo begrijpelijk hoe je heen en weer geslingerd wordt tussen al die emoties.
    Kijk je een beetje uit met dat zellufff doen. Marleen heeft ook zeker d'r rust nodig wil zij het nog allemaal trekken. Lief dat je daaraan denkt. Maar niet overdrijven hoor.
    Lieverds, op weg naar de tweede chemo..... heel veel liefde en rust samen. Dat die geweldige douche maar z'n heilzame werking mag hebben.
    Alle positieve vipes uit het Haagsche...
    Kus Peet en Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi lieve Michel en Marleen,
    We vinden het heel fijn dat jullie nu weer samen thuis zijn. We volgen jullie blog elke dag. Het is zo ongeveer het eerste wat we lezen als we 's ochtends wakker worden. We vinden het ongelofelijk wat er allemaal in die paar weken gebeurd is. Niet gek lijkt me dat de emoties en de dromen zo levendig zijn. Volgens mij heeft liefde ook een heilzame werking en daarvan krijg jij zo veel! Wij hopen dat je een beetje rust kunt vinden op de weg naar de tweede chemo... We denken veel aan jullie alle twee. Dikke kus Marcel en Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Michel,

    Hoorde van Onno van je ziekte. Ongelooflijk dat dit gebeurt met iemand die zo sterk is en altijd zo gezond leeft. Heb de blogs van Marleen gelezen en heb ontzettend veel respect voor hoe jullie hier mee omgaan. Hoop dat je deze klotenziekte heel snel overwint en weer op je fiets kunt stappen. Ik wens jullie veel sterkte en jou alle beterschap!

    Groeten, Robert Adang

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Michel, hartstikke fijn dat je weer thuis bent. Dat zal voor jullie beiden ontzettend fijn zijn. Zo'n ziekenhuis....nee da's niets. D'r gaat niets boven je eigen bed, je eigen douche en vooral de kookkunsten en liefdevolle zorgen van Marleen.
    Lieve mensen, heel veel sterkte de komende tijd en dat het vooral bergopwaarts gaat!! We blijven positieve energie sturen.
    Liefs, Arno en Janine

    BeantwoordenVerwijderen