woensdag 27 januari 2010

Emotionele achtbaan



Omdat Michel weer op de gewone afdeling ligt mocht ik weer bij hem blijven slapen. Hij werd s nachts heel onrustig en emotioneel. Ik denk dat de afgelopen 4 weken ineens pijnlijk duidelijk werden. Er is ook wel heel erg veel gebeurd.

Op een gegeven moment lag hij in een kletsnat bed. Mies raakte helemaal in paniek. We dachten dat hij had geplast zonder dat hij het had gemerkt. Dit kon hij er echt even niet meer bij hebben. Toen we hem aan het schoonmaken waren zagen we dat het gaatje waar zijn buikpunctie in heeft gezeten gewoon aan het lekken was. Dat was een hele opluchting.

De nachtzuster bleek een haptonomieopleiding van 3 jaar te hebben gedaan en zij was zo lief om hem een rustgevende voetmassage te geven. Daar werd hij iets rustiger van.

Michel wil perse naar huis. Hij heeft het helemaal gehad en baalt ontzettend van het infuus waardoor hij nog antibiotica en vocht krijgt. De voeding die via het infuus werd toegediend wilde hij er niet meer bij en die hebben ze gisteravond eruit gehaald.

Zoals je op de foto kunt zien heeft hij een gezonde eetlust maar aan zijn koppie kan je ook zien dat ie een heftige nacht achter de rug heeft.

10 opmerkingen:

  1. Wat een heftige nacht, maar wat fijn dat je vannacht wel weer bij hem kon zijn Marleen! Samen staan jullie sterk en vol vertrouwen dat Mies weer lekker snel naar huis mag!

    Goed te zien Mies dat je even uit bed bent en zelf weer kan eten. Topper!!

    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een ongelooflijke nachtmerrie....en inderdaad fijn dat Michel steeds op z'n toeverlaat Marleen kan rekenen,proficiat jullie beiden...
    Jullie zijn gewoon geweldig...
    Geweldig om de foto's weer te zien Miech,ziet er positief uit en tijd om naar huis te gaan.

    Liefs,

    Aisha en Sylvain.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maatje en Marleen,

    Emotioneel hoort er natuurlijk wel bij bij de verwerking van zo' n klote avontuur. Janken doet niet zeer dus doet dat maar een uurtje of wat, zodat jullie de draad weer met frisse moed kunnen oppakken. Zoals ik al eerder zei de laatste loodjes kunnen nog tegenvallen maar ik ben er van overtuigd dat jullie dit samen tot een goed einde brengen.

    Veel sterkte nog en snel naar huis en dan weer snel de oude Mies worden(een klein beetje anders mag wel)


    hartelijke groeten
    Oscar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ongelooflijk,

    Op de foto's zie je nog steeds twinkeling in Michel's ogen. Wat een doorzetter, als je na een zware nacht zo naast je bedje zit....Ga zo door. Fijn ook dat Marleen lekker kan blijven slapen, samen is altijd beter vooral tijdens zo'n heftige nacht. Handje vasthouden is dan al een geneesmiddel, je geliefde bij je en te weten dat er ook nog eens zoveel vrienden en familie met je mee leven moet je ontzettend goed doen. Denk je ook een beetje aan jezelf Marleen?? Maar ook voor jou alle complimenten hoor. En voor nu......wij duimen nog steeds voor naar huis gaan...jullie kunnen het....samen!!!!!

    Liefs
    Angelique en Winfred XXX
    PS: Lekker hé, voetmassage's (kun je straks nog wel zonder die dagelijkse verwennerij?)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Erg opgelucht weer een beetje de oude Mies te zien. Ook erg sexy die badjas. We hopen met jullie mee dat je snel naar huis mag, lekker in je eigen omgeving met je eigen Marleentje. En Mies, hou vol. Er zullen waarschijnlijk nog vele emotionele momenten volgen, het is tenslotte niet niks wat er allemaal is gebeurd en nog gaat gebeuren. Tranen horen daarbij, soms van verdriet, soms van onmacht, soms van geluk of een goed bericht. Laten we vooral van het laatste uitgaan. En als Lance het kon, kan jij het zeker: beter worden ! Dikke kus van Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben blij dat het veel beter gaat. Groetjes Rick.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Michel,

    Blij te zien dat je alweer uit je bed bent. Er zullen nog wel zware momenten volgen maar laten we hopen dat het vanaf nu bergop gaat zodat we zo snel mogelijk weer vooraan bij De Dijk kunnen staan!

    Sterkte voor jullie allebei en liefs,

    Henk en Gerdie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lieve michel ik ben super blij dat het al weer wat beter gaat. een glimlach past ook veel beter bij je

    groetjes Ruby

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hoi Michel en Marleen,

    Super om je op een stoel te zien zitten.
    We volgen jullie op de voet.Zet hem op zodat je snel in je eigen "mandje "kan gaan slapen.

    gr. John,Roy,Marc, Demi en Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Michel en Marleen,

    Het doet ons goed om te zien dat het met jullie steeds een stukje beter gaat.

    Wij hebben veel respect voor de manier waarop jullie met de situatie waar jullie plots mee geconfronteerd werden omgaan. Keep up the good spirit!!

    Wat een mooi vooruitzicht om straks weer saampjes gewoon thuis te zijn. Heel veel beterschap gewenst.

    Groetjes van Erwin, Natasja, Lars en Dion

    BeantwoordenVerwijderen