zaterdag 20 februari 2010

Weerstand opbouwen


Het is vandaag 10 dagen na de chemo. Dat betekent dat Michel zijn weerstand op zijn dieptepunt is en dat hij deze nu weer gaat opbouwen. Mensen die verkouden of ziek zijn of die thuis zieke mensen om zich heen hebben mogen ABSOLUUT NIET op bezoek komen nu.


Terugkijkend op de laatste 10 dagen vindt hij het wel erg zwaar. De vermoeidheid en de krampen in zijn darmen bezorgen hem de meeste last. Van misselijkheid heeft hij gelukkig bijna geen last (in het begin een beetje).

Gisteren heeft Michel voor het eerst 5 minuten geroeid op de ergometer. In het allerlichtste standje en in een tempo waar hij zich vroeger voor schaamde maar nu trots op is. Jan heeft een echte fiets gebracht om thuis te trainen. Vanmorgen 20 minuten gefietst, 5 km. Dat is zo'n 14 km per uur!

Gisteren hadden we bezoek en hebben we friet en andere vette snacks gehaald. Daar had Mies ineens trek in en wij passen ons aan :) Normaal staat dit niet op het lievelingsmenu maar ja... het is voor een goed doel.

Vandaag voelt Michel zich weer goed. Lekker geslapen, lekker gegeten en mentaal voelt hij zich weer sterk. We vechten verder!

10 opmerkingen:

  1. Er komt nog een tijd dat we samen met de bal moeten spelen, die turk is toch weg dus er is een plekje vrij(alleen Michel snapt dit)
    sterkte en prettig weekend gewenst blijf hem opzetten ook zonder regering

    Gr.Os

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Mies goed om te lezen dat je alweer een stukje op de ergometer hebt geroeid, kunnen we eindelijk op niveau roeien. Hopelijk roei je me snel weer voorbij en kun je weer als het ouderwetse beest tekeer gaan. Hou vol hubbies maatje, voor je het weet zit je weer in de echte acht. Dikke kus Ruby en Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig dat het nu weer bergopwaarts gaat. Alles vernieuwd. De lente is in aantocht, een nieuw kabinet is in aantocht en Michel z'n weerstand en conditie opbouw is in aantocht. Wauw! Goed nieuws. Volhouden!!!

    Groet
    Itamar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn om dit positiefs te lezen,we zijn blij dat het de goede kant uitgaat...

    Genieten jullie lekker van het weekend,

    Veel Liefs,

    Aisha en Sylvain.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He kerel,

    Ik zie dat je alweer op de fiets zit, ik weet niet of hij van Halfords is.... maar dat maakt nu even geen bal uit. Ik ben blij te zien dat je weer lekker wat kunt bewegen en dat er inmiddels weer vette friet in is gegaan. Doorgaan zo Marleen, dan komt het vet er vanzelf wel weer aan. Dikke kus , Hilco

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Michel en marleen...
    Natuurlijk lezen wij iedere dag de mooi geschreven blogs.
    En wat fijn dat Michel zich weer wat beter voelt.Zelfs alweer op de fiets!Het valt allemaal niet mee....iedere dag kan weer anders zijn.Ik hoop dat Michel ook veel roodfruit gaat eten want dat is heel erg goed!
    Wij denken veel aan jullie en leven vanuit Amsterdam erg met jullie mee.
    Lieve kussen en knuffels van ons hans en anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed om te lezen dat je weer wat aan je conditie kunt gaan doen, en nu proberen die opgaande lijn door te trekken.
    Wij volgen jullie bijna dagelijks in deze vreselijke strijd. we hebben veel respect voor jullie doorzettingsvermogen en positivisme!
    Ga zo door!
    gr. Werner en Amber Nuijten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve schatten,

    Ik denk aan jullie...
    Ziet er goed uit op die fiets Michel!
    Je blijft een lekkere vent.
    Met Valentijn in de witte limo nog over jullie gesproken, die slungel van een Peter was d'r ook bij! (tour de scheveningen, R'dam en A'dam gemaakt, was gezelli.)
    Omarm je ziekzijn, liefde heelt!

    Big kissis, Henriƫtte

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hee Titus,

    Ik hoorde van de week van Uncle wat je overkomt. Onvoorstelbaar ku.! Ik heb de blog doorgelezen en ben blij dat het nu weer steeds beter gaat.
    Elke dag denk ik even aan jullie en wens ik jullie alle sterkte en liefde toe.

    Mighty

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mies,

    En je doet nog steeds alles met de knappe glimlach van jou! Erg leuk om te zien! Keep it up!

    Groetjes
    Verhaafjes

    BeantwoordenVerwijderen