maandag 17 mei 2010

van pijn word je zo moe

Het gaat niet goed met Michel. Hij kijkt scheel van de pijn. Hij heeft zo veel pijn in zijn rug en benen dat hij niet meer weet hoe hij de dag door kan komen. Vanmorgen heb ik een extra pijnstiller gehaald maar hij merkt er niet heel veel van.

Ook het nieuwe luchtmatras is gebracht, dat is nog erg wennen. Ik masseer hem zo vaak als ik kan en hij gaat vaak onder de douche. Daarna is hij ontzettend moe.

Hij zorgt dat hij ieder uur zo'n 10 minuten beweegt. Op een grote skippiebal een beetje heen en weer wiebelen, wat oefeningen, een rondje door de kamer of door de tuin.

Gelukkig wordt het wat beter weer want Mies heeft het de hele dag koud. Het is ruim 22oC in de huiskamer, ik loop te puffen en hij te bibberen.

Om 15.45 uur krijgt hij chemo nummer 6 en gaan we naar de oncoloog.

9 opmerkingen:

  1. Wat jammer en het ging zo goed, hopelijk hebben ze in het ziekenhuis een oplossing voor de pijn, veel sterkte en hopelijk gaat het goed met de volgende kuur!! liefs vanuit Chili

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte met de 6e chemo, jullie zijn al zo ver! Ik hoop dat jullie nu eindelijk goede pijnstillers krijgen...dit kan toch zo niet!

    xx Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel sterkte met de 6e kuur en hopelijk krijgen jullie de goed pijnstillers.

    Veel Liefs,

    Aisha en Sylvain.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieverds, sterkte met de kuur. Ellendig om te lezen dat Mies zoveel pijn heeft. Dat moet toch te verhelpen zijn. Dring maar aan op hele goede pijnstillers, en anders maar morfine. Lezen wel met veel genoegen dat de bloedwaarden goed zijn en klaarblijkelijk blijven. Dat is in ieder geval iets om aan vast te blijven klampen. Met een hele diepe buiging en respect voor jullie wijze van vechten en het betrekken van de buitewereld er in.

    veel lieffs
    Marie-Jose en Eric

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Michel en Marleen...

    Verdorie....wat vervelend dat Michel zon pijn heeft!Het valt niet mee om dan op een matras te liggem:S.
    Eventueel een watermatras?
    Weet niet of dat bestaat..maar een waterbed is denk ik ideaal.
    Dan voel je de drukpunten niet zo erg.
    Ik hoop dat er dan evt wat andere pijnstillers zijn ...
    Het valt wederom niet mee...eerst een paar dagen weer wat beter,dan gaat het weer minder BAH.
    Probeer de moed er in te houden!
    Liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schatten,

    Volhouden, volhouden, volharden....het is vreselijk....maar helaas realiteit. Sterkte met de volgende chemo.

    Liefs, heel veel liefs en veel positieve energie, kracht en een toverstaf die zorgt dat de pijn verdwijnt. Klinkt dat niet mooi? Al is het maar voor een dag. Om weer krachten op te bouwen. Om weer even te voelen hoe het ook al weer was.....een zorgeloos leven. Lieve Mies, ik gun het je zo...en het gaat gebeuren....de weg ernaartoe is lood, loodzwaar, helaas. Maar jij gaat het redden. Als geen ander. Zo kennen we je.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Michel en Marleen, Nadat Paul had gebeld hebben we het blog helemaal gelezen. Wat een strijd! Michel je bent een kanjer en je zal de strijd winnen hoor. Hou vol en hopelijk nemen de goede momenten de overhand. Ook voor Marleen heel veel sterkte. De verzorging van Michel is voor jou ook een strijd, vooral als je zo machteloos staat tijdens zijn slechte momenten.

    Liefs,
    Paul en Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sterkte samen, voel en lees mee, zou willen dat ik je al was het maar een uurtje kon verlossen van die pijn.. kaarsje! xx Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Sterkte en blijf vechten.
    Snel weer de oude
    Groetjes Toon en Jenny

    BeantwoordenVerwijderen